Presse

Gratis webinar: Dansk Psykologisk Forlag | Fokus på tilknytning

I anledning af de nye bøger Kort & godt om TILKNYTNING af Niels Peter Rygaard og Pernille Darling og serien Tryg tilknytning i… af Rikke Yde Tordrup inviterer vi til et webinar, hvor du bl.a. kan høre oplæg ved forfatterne bag.

Se webinar her

 

Podcast: Sikker tilknytning i plejefamilien

Hvad er et udviklende øjeblik? Hvordan er det at være forældre i en professionel plejefamilie? Og hvordan skaber man trygge opvækstbetingelser for anbragte børn og unge?

Lyt til podcast her

 

Inspiration til pædagogiske aktiviteter under corona-epidemien

Som modvægt til dette store fokus på håndhygiejne foreslår jeg at sætte fokus på alt det forunderlige, man kan med sine hænder, og at skabe en masse udviklende øjeblikke om hænderne, som kan give barnet en god selvfornemmelse. For mig er det selve formålet med aktiviteten, og det er derfor mindre vigtigt, om den stikker af i uventede retninger.

Læs hele hæftet

 

Vejen mod det lille blik over skulderen

Mange familieplejere tager imod børn, der hverken vil invitere til leg eller trøst. Men har man respekt for betydningen af barnets livserfaringer og et øje på hverdagens udviklende øjeblikke, kan man skabe grundlag for en tryg tilknytning, fortæller psykolog Rikke Yde Tordrup

Læs hele artiklen

 

Lyt til podcast om Markante forældre

Klik her for at afspille

 

Lyt til podcast om indkøring

Klik her for at afspille

 

Lyt til podcast om Udviklende Øjeblikke 

Klik her for at afspille

 

Fra modspiller til medspiller. Byg bro til de markante forældre.

De såkaldt markante, stærkt engagerede forældre vil meget langt for deres børn, og du kan komme i klemme, hvis du ikke argumenterer med din faglighed. Hvis I kæmper sammen, kan de blive fantastiske ambassadører, mener forfatter til ny bog.

Læs hele artiklen

Fra: Børn & unge Nr. 5 - 2018

 

Markante forældre. En bog til lærere og pædagoger om at håndtere forældre med store krav og stærke følelser

Markante forældre er skrevet af Rikke Yde Tordrup, som er cand.psych., autoriseret psykolog og specialist i børnepsykologi. Bogen har undertitlen: En bog til lærere og pædagoger om at håndtere forældre med store krav og stærke følelser, hvilket allerede her indkredser målgruppen, som dog også er (markante) forældre og andre faggrupper, der arbejder direkte eller indirekte med samarbejdet mellem skole og hjem, fx psykologer med arbejde i PPR eller i familiebehandlingsregi.

Læs hele anmeldelsen

Af: Christel Wilms, cand.psych.

 

Guide til at overleve DE MARKANTE FORÆLDRE

Der kan være tale om curlingforældre, der ønsker at fjerne enhver sten fra deres børns vej. Der kan også være tale om tigerforældre, der af al magt vil ruste deres barn til konkurrencesamfundet, og som derfor kræver af de professionelle, at de udfordrer barnet maksimalt.

Læs hele anmeldelsen

Af: Anna Louise Stevnhøj

 

Sådan samarbejder du med curlingforældrene

Bogen er vigtig og anvendelig. Alle lærere, pædagoger og skoleledere burde læse den. NU!

Læs hele anmeldelsen

Af: Alice Buchhave Nørlem

 

NY BOG: Markante forældre. En bog til lærere og pædagoger om at håndtere forældre med store krav og stærke følelser

Det er den første bog om det emne jeg nogensinde har læst - hvor den er god!

Læs hele anmeldelsen

Af: Kai Pedersen - AKTbladet

 

Ny bog: Sådan møder du markante forældre

Vis forældrene, at I kæmper på samme side: At I vil barnets bedste, lyder rådet fra psykolog Rikke Yde Tordrup, forfatter til en bog om at håndtere forældre med store krav.

Læs hele anmeldelsen

Af: Miriam Lykke Schultz

 

Når usikkerhed og kærlighed går hånd i hånd

Min fagfælle, psykolog Rikke Yde Tordrup, har skrevet bogen Markante forældre, som netop handler om alle os forældre, som på grund af vores egen usikkerhed, kan komme til at markere os på måder, som kan gøre de professionelle omkring vores børn usikre.

Læs hele anmeldelsen

Af: Anna Sofie Slot

 

GUIDE: Sådan skruer du op og ned for børn

Børn har brug for at kunne omstille sig og finde roen efter en aktivitet i højt tempo. Læs, hvorfor arousal regulering er vigtig, og få gode tips til at regulere gearkassen.

Læs hele anmeldelsen

Af: Miriam Lykke Schultz - Børn&Unge

 

Udviklende øjeblikke: Pædagoger har dem i tusindvis

Brug de udviklende øjeblikke til arbejdet med sårbare børn, anbefaler psykolog Rikke Yde Tordrup, der har skrevet en bog om de vigtige øjeblikke.

Læs hele anmeldelsen

Af: Steffen Hagemann - bupl.dk

 

Vigtig bog om udviklende øjeblikke

"Udviklende øjeblikke" er en vigtig bog, der bekræfter hvordan den tidlige tilknytning lægger grundstenen til barnets fremtidige tilknytningsmønster og sundhed. Forfatteren lever fuldt ud op til sit ønske: "Jeg ønsker, at bogen her vil bidrage til at illustrere, hvad hverdagens udviklende øjeblikke betyder for barnets udvikling."

Læs hele anmeldelsen

Af: Jane Bækgaard og Rene Meyrowitsch - Danske Kommuner

 

Udviklende øjeblikke kræver tid og ro

En af de bedste bøger om udviklingspsykologi i pædagogisk arbejde. Konkret, velskrevet og praktisk indblik i, hvordan pædagogen skaber udviklende øjeblikke med børn.

Læs hele anmeldelsen

Af: Heidi Friborg Christophersen - Folkeskolen.dk

 

Udviklende øjeblikke

Med eksempler fra vuggestue, børnehave og indskoling peger Udviklende øjeblikke på tegn på uhensigtsmæssige tilknytningsstile hos børn. Bogens formål er at give indsigt i tegn på udviklingsvanskeligheder, og det lykkes meget godt. Pædagogen får forslag til en målrettet indsats ved hjælp af udviklingsplaner.

Læs hele anmeldelsen

Af: Bjarne W. Andresen - jagoo.dk

 

Om selvfornemmelser i praksis

I bogen I sku´bare ha´ set mig forsøges dette teoretiske værk, som undertitlen Daniel N. Stern og specialpædagogik – 27 fortællinger fra en døgninstitution antyder, anvendt i praksis på døgninstitutionen Tippen, der har omsorgssvigtede børn og unge som målgruppe. Her har man, i samarbejde med den tilknyttede psykolog, forsøgt at omsætte Daniel Sterns komplekse udviklingsteori til en metode som personalet kunne arbejde med i udrednings og behandlingsarbejdet med døgninstitutionens børn og unge.

Læs hele anmeldelsen

Af: Christina Mohr Jensen - kulturkapellet.dk

 

Forældre på godt og ondt

Forældre er en stor ressource i den frie skoleverden, hvorde både hjælper til, har ind ydelse, tager ansvar og ikke mindst betaler. Men forældre kan også blande sig for meget, stille krav, blive for markante og skabe udfordringer for både lærere og skole. Det sætter vi fokus på i dette blad under overskriften forældre på godt og ondt.

Læs hele artiklen

Af: Mette Søndergård

 

Å takle foreldre med store krav og sterke følelser

De markante foreldrene, de som forlanger og forhandler for barna sine i møtet med skolen, er her for å bli. På andre siden av kateteret føler lærere og pedagoger seg som skyteskiver. Rikke Yde Tordrup har skrevet bok om hvordan løse det konfliktfylte forholdet.

Læs hele artiklen

Af: Ole J. Askeland