Bøger / PresseFra modspiller til medspiller. Byg bro til de markante forældre.

De såkaldt markante, stærkt engagerede forældre vil meget langt for deres børn, og du kan komme i klemme, hvis du ikke argumenterer med din faglighed. Hvis I kæmper sammen, kan de blive fantastiske ambassadører, mener forfatter til ny bog.


Læs hele artiklen


Fra: Børn & unge Nr. 5 - 2018Markante forældre - handler i kærlighed

De stiller store krav og har stærke følelser og ønsker, at deres barn får først, størst og bedst. Men det handler om at vise din faglighed og interesse i deres barns trivsel, så kan de for­vandles til ambassadører for din institution.


Læs hele artiklen


Fra: Børns Hverdag Nr. 3 - 2018Markante forældre. En bog til lærere og pædagoger om at håndtere forældre med store krav og stærke følelser

Markante forældre er skrevet af Rikke Yde Tordrup, som er cand.psych., autoriseret psykolog og specialist i børnepsykologi. Bogen har undertitlen: En bog til lærere og pædagoger om at håndtere forældre med store krav og stærke følelser, hvilket allerede her indkredser målgruppen, som dog også er (markante) forældre og andre faggrupper, der arbejder direkte eller indirekte med samarbejdet mellem skole og hjem, fx psykologer med arbejde i PPR eller i familiebehandlingsregi.


Læs hele anmeldelsen


Af: Christel Wilms, cand.psych.Guide til at overleve DE MARKANTE FORÆLDRE

Der kan være tale om curlingforældre, der ønsker at fjerne enhver sten fra deres børns vej. Der kan også være tale om tigerforældre, der af al magt vil ruste deres barn til konkurrencesamfundet, og som derfor kræver af de professionelle, at de udfordrer barnet maksimalt.


Læs hele anmeldelsen


Af: Anna Louise StevnhøjSådan samarbejder du med curlingforældrene

Bogen er vigtig og anvendelig. Alle lærere, pædagoger og skoleledere burde læse den. NU!


Læs hele anmeldelsen


Af: Alice Buchhave NørlemNY BOG: Markante forældre. En bog til lærere og pædagoger om at håndtere forældre med store krav og stærke følelser

Det er den første bog om det emne jeg nogensinde har læst - hvor den er god!


Læs hele anmeldelsen


Af: Kai Pedersen - AKTbladetNy bog: Sådan møder du markante forældre

Vis forældrene, at I kæmper på samme side: At I vil barnets bedste, lyder rådet fra psykolog Rikke Yde Tordrup, forfatter til en bog om at håndtere forældre med store krav.


Læs hele anmeldelsen


Af: Miriam Lykke SchultzNår usikkerhed og kærlighed går hånd i hånd

Min fagfælle, psykolog Rikke Yde Tordrup, har skrevet bogen Markante forældre, som netop handler om alle os forældre, som på grund af vores egen usikkerhed, kan komme til at markere os på måder, som kan gøre de professionelle omkring vores børn usikre.


Læs hele anmeldelsen


Af: Anna Sofie SlotGUIDE: Sådan skruer du op og ned for børn

Børn har brug for at kunne omstille sig og finde roen efter en aktivitet i højt tempo. Læs, hvorfor arousal regulering er vigtig, og få gode tips til at regulere gearkassen.


Læs hele anmeldelsen


Af: Miriam Lykke Schultz - Børn&UngeUdviklende øjeblikke: Pædagoger har dem i tusindvis

Brug de udviklende øjeblikke til arbejdet med sårbare børn, anbefaler psykolog Rikke Yde Tordrup, der har skrevet en bog om de vigtige øjeblikke.


Læs hele anmeldelsen


Af: Steffen Hagemann - bupl.dkVigtig bog om udviklende øjeblikke

"Udviklende øjeblikke" er en vigtig bog, der bekræfter hvordan den tidlige tilknytning lægger grundstenen til barnets fremtidige tilknytningsmønster og sundhed. Forfatteren lever fuldt ud op til sit ønske: "Jeg ønsker, at bogen her vil bidrage til at illustrere, hvad hverdagens udviklende øjeblikke betyder for barnets udvikling."


Læs hele anmeldelsen


Af: Jane Bækgaard og Rene Meyrowitsch - Danske KommunerUdviklende øjeblikke kræver tid og ro

En af de bedste bøger om udviklingspsykologi i pædagogisk arbejde. Konkret, velskrevet og praktisk indblik i, hvordan pædagogen skaber udviklende øjeblikke med børn.


Læs hele anmeldelsen


Af: Heidi Friborg Christophersen - Folkeskolen.dkUdviklende øjeblikke

Med eksempler fra vuggestue, børnehave og indskoling peger Udviklende øjeblikke på tegn på uhensigtsmæssige tilknytningsstile hos børn. Bogens formål er at give indsigt i tegn på udviklingsvanskeligheder, og det lykkes meget godt. Pædagogen får forslag til en målrettet indsats ved hjælp af udviklingsplaner.


Læs hele anmeldelsen


Af: Bjarne W. Andresen - jagoo.dkOm selvfornemmelser i praksis

I bogen I sku´bare ha´ set mig forsøges dette teoretiske værk, som undertitlen Daniel N. Stern og specialpædagogik – 27 fortællinger fra en døgninstitution antyder, anvendt i praksis på døgninstitutionen Tippen, der har omsorgssvigtede børn og unge som målgruppe. Her har man, i samarbejde med den tilknyttede psykolog, forsøgt at omsætte Daniel Sterns komplekse udviklingsteori til en metode som personalet kunne arbejde med i udrednings og behandlingsarbejdet med døgninstitutionens børn og unge.


Læs hele anmeldelsen


Af: Christina Mohr Jensen - kulturkapellet.dk